Události v Uherském Brodě a co bude další…

Všichni, tím teď myslím politiky, policejní šéfy atd. teď řeší události v Uherském Brodě a všichni jsou teď chytří co a jak se mělo a co teď bude jinak. Jediný co se mi líbí na celý věci je to, že se jak policejní šéfové, tak ministr postavil za zasahující policisty, to v naší firmě nebývá zvykem. Nikdo se za vás nepostaví, byť by věděl, že máte pravdu, aby si náhodou nepodřezal tu svoji vlastní židli neuváženou podporou svého podřízeného, jedinou výjimku kterou znám, je náměstek policejního prezidenta pro vnější službu – tedy pro uniformy Vondrášek, který má mezi řadovými policisty dobré jméno.

Opravdu si myslím, že přesun kluků ze zásahové jednotky byl rychlejší auty na majáky, než vrtulníkem. Když si spočítáte čas, že musí z Prahy vyletět velkej vrtulník, kam se všichni kluci vejdou, hodinu poletí do Brna, kluci se mezitím přesunou na letiště, tam bude muset vrtulník dotankovat a až pak může pokračovat do Uherského Brodu. Podle mě více než hodina a půl času, podle médií to auty trvalo hodinu a deset minut.

Nedomnívám se, že policie měla okamžitě informovat starostu, za prvé se nejdřív nevědělo co se přesně děje a za druhé, v takových situacích telefony, vysílačky apod. jen drnčí, zařizuje se najednou spousta věcí, který jsou opravdu důležité zařídit a na nějakýho starostu si nikdo ani nevzpomene, natož aby ho někdo tahal dovnitř po akci… Co má co dělat nějakej starosta na místě kde se stala vražda. Podle mě se jen cítí dotčený, a užíval si svoji chvilku slávy, když v televizi informoval co že se to děje a málem tak ohrozil ninimálně životy zasahujících policistů.

To jsme měli prvního šíleného střelce a co nás čeká dál… podle mého názoru záplava imigrantů a nebudeme za chvíli vědět co s nimi. Jen díky hlouposti tehdejšího vedení policejního prezidia a ministra Johna se v podstatě zlikvidovala cizinecká policie. Přitom na začátku roku 2010 jezdil po Česku policejní prezident Martinů a policistům sloužícím na cizinecké policii tlumočil, že k žádným změnám  u cizinecké policie docházet nebude. Po volbách se všechno změnilo a cizina byla do konce roku rozprášená… Modely nelegální migrace, které se už tehdy nastiňovaly se začínají naplňovat, ale jak se budou v současnosti řešit nikdo neví, protože na to nejsou lidi, a kdo o tom začal, opět Vondrášek, škoda že takových šéfů, takových kteří věci rozumí, nemáme u policie víc.

Pokud bude policie sloužit pokaždé jen od voleb do voleb, podle představ vládnoucí politické strany, tak bude „bordel“ pořád. Současného ministra Chovance vidím jako člověka,který chce dát věci do pořádku, ale to se jistě nelíbí politikům ze stran typu ODS apod., tak se obávám, že se začne křičet po jeho odchodu a budou se snažit dosadit si na vnitro poslušnou loutku typu Radek John.

Teď chce Zlínské krajské policejní ředitelství svoji zásahovku, myslíte si, že to něco vyřeší…. Já myslím že ne.

Autor

piromancz

Triathlete is a person, who does not understand, that one sport is hard enough.

Napsat komentář